Рецепт паски від Євгена Клопотенка 

Інгредієнти:
500 г борошна
20 г дріжджів «Духмяна Хата»
150 мл молока 2,5% (+50 мл для замочування горіхів)
150 г цукру
100 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
8 жовтків (яйця розміру С1)
2 апельсини (цедра)
50 г волоського горіха
дрібка солі
1. Дріжджі змішати з теплим молоком підігрітим до 36 градусів. Якщо ви не маєте градусника, крапніть молоко на долоні – воно має бути приємно теплим. Додати 3 ст.л. борошна і дрібку цукру і замішати опару. Залишити підходити в теплому місці на 30 хв. 
2. Тим часом 8 яєць відділити жовтки від білків. Для тіста нам потрібні лише жовтки, а білки поки залиште. Вони знадобляться для приготування глазурі. Жовтки влийте в миску, додайте цукор, який залишився – 130 г та збийте віничком до об’єднання інгредієнтів. 
3. Розтопіть 100 г вершкового масла,  а 20 г залиште розм’якнути за кімнатної температури – ними ми будемо змащувати форму. Беріть опару, додайте в неї 500 г борошна, дрібку солі та влийте яєчно-цукрову суміш. Перемішайте, зробіть з нього кулю, покладіть в глибоку миску, накрийте рушником та поставте в тепле місце на 30 хвилин.
4. Помийте 2 апельсини, обсушіть паперовим рушником та натріть цедру, не зачіпаючи білу частину цитруса, бо вона надасть гіркоти, а нам це не потрібно. Тісто обімніть, додайте в нього розтоплене вершкове масло і цедру апельсина. Добре вмішайте інгредієнти, щоб вони рівномірно розійшлися. Знову перекладіть тісто в глибоку ємність, накрийте рушником та поставте в тепле місце без протягів на 1,5 години.
5. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів та обімніть тісто. На дно вистеліть пергаментний папір та повністю змастіть 20 г вершкового масла. З тіста зробіть кульки та викладіть у форми. Воно має зайняти 2/3 її об’єму. Знову накрийте паску рушником та поставте в тепле місце на 30 хвилин, вона має добре піднятися. Потім ставте паску випікатися на 50 хвилин за температури 180 градусів в режимі верхнього та нижнього нагріву. Верх має добре підрум’янитися. Діставайте готову паску та залиште повністю остигнути у формі.
Змастіть глазур'ю (зробіть самі або ж купіть готову), прикрасьте на Ваш смак. 
Смачного!

Якщо ж Ви хочете спробувати чогось новенького - італійські паннетони завжди в нас в наявності. 

В статті використано матеріал з сайту https://klopotenko.com